zondag 11 oktober 2015

5 Redenen om je TV abonnement op te zeggen

Drie maanden geleden heb ik mijn TV abonnement opgezegd. In het begin was het even afkicken, maar inmiddels ben ik er erg blij mee. Waarom? Om deze vijf redenen.

1. Je bespaart geld

Deze blog gaat over geld, dus het komt vast niet als een verassing dat besparen op nummer 1 staat. Een TV abonnement kost veel geld. De meeste mensen hebben een alles in één pakket met HDTV (uiteraard). Dit kost gemiddeld €50 per maand. Dat is €600 per jaar en na 10 jaar is dat €7362,49 met rente! En dan heb ik het nog niet eens over de TV zelf, de digitale ontvanger, de stroomkosten en eventuele extra abonnementen (Netflix, sportzenders).

2. Je wordt minder materialistisch

Reclame is irritant, niet leuk om te kijken en saai. Maar dat is niet de belangrijkste reden om geen reclame te kijken. Reclame maakt je materialistisch. Continu zie je fantastische spullen die je 'moet' kopen. Koop je die spullen niet, dan hoor je er niet bij. Tenminste, dat willen deze bedrijven je graag laten geloven. Door geen reclame meer te kijken, heb je minder de behoefte om spullen te kopen.

3. Je houdt meer tijd over

Televisie kijken slokt ongemerkt veel van je vrije tijd op. Bij mij stond de TV vroeger de hele avond aan. Ongemerkt keek ik het ene na het andere programma. Je maakt niet de actieve beslissing om één programma te kijken, maar blijft als een zombie op de bank liggen terwijl de programma's elkaar opvolgen. Voor je het weet is je avond voorbij.

Hoeveel uur per avond kijk jij TV? In veel huishoudens staat de TV minimaal 4 uur per dag aan. Dat is 28 uur per week. Dus als je nog eens het idee hebt dat je druk bent, denk dan aan die 28 uur en wat je daarmee zou kunnen doen!

4. Je ziet minder negativiteit

Je wilt natuurlijk een beetje op de hoogte zijn van wat er gebeurt op de wereld. En dat kan prima via internet. De televisie overspoelt je met nieuws en gebeurtenissen die er eigenlijk niet toe doen of die je liever niet had geweten.

Alle nare dingen die op de wereld gebeuren worden op TV uitvoerig getoond en herhaald. Rampen, overvallen, ongelukken en bijna-ongelukken. De negatieve dingen krijgen op TV veel meer aandacht dan de positieve dingen. Hierdoor lijkt de wereld een nare plek en voel je je niet opgeladen na een avondje TV kijken. Je leven wordt juist leuker als je al deze negativiteit niet meekrijgt.

5. Er zijn genoeg goede programma's op internet

Er zijn veel andere manieren om goede films en programma's te kijken. Ik heb zelf nog steeds een televisie en kijk via internet naar documentaires van de NPO, Netflix en YouTube. Het internet staat vol met goede diensten om films te kijken.

Het verschil met gewone TV is dat je de actieve beslissing maakt een volgens jou goed programma te kijken. Als het afgelopen is, ben je klaar met kijken. Je blijft niet hangen voor een volgend programma.

Doe mee

Het leven zonder TV abonnement is leuker! Niet alleen bespaar je veel geld, maar je houdt meer tijd over en ziet al die reclame en negativiteit niet meer. En vergeet niet, als je je abonnement opzegt, kun je het ook zo weer laten aansluiten als het niet bevalt. Geen excuus dus! Doe je mee?

Als eerste op de hoogte zijn van nieuwe berichten? Volg Slimme Keuzes dan op Twitter of Bloglovin.

5 opmerkingen:

  1. Misschien dat ik je voorbeeld om mijn tv abonnement de deur uit te doen nog weleens een keer opvolg, maar nu nog niet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Waarom niet Anja? Het is een grote stap, maar je kunt het natuurlijk altijd weer aan laten sluiten als je de TV mist.

      Verwijderen
  2. Zelfs als ik het zou willen, zou ik het er hier thuis niet door krijgen. Maar ik weet niet of ik het zou willen. Afgelopen zomer waren op campings regelmatig tv-loos én internet-loos en dat vond ik best heftig. Maar goed, waarschijnlijk zijn er niet veel mensen die hun internet-abo opzeggen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, ja met andere mensen in huis wordt dat lastig. Ik denk dat leven zonder TV juist te doen is, omdat je internet hebt. Je kunt op internet voldoende nieuws en leuke films zien. Moet er niet aan denken dat het internet weg zou zijn. Hoewel het op vakantie wel even rustig kan zijn.

      Verwijderen
  3. DO YOU NEED A LOAN? patialalegitimate515@gmail.com
    We give out loans with an affordable interest rate of 2% Captain One provide Excellent and Professional Financial Services and we are known and genuine money lenders across the globe
    Our services include the following:
    *Student Loans
    Truck Loan
    Personal Loan
    Debt consolidation loan
    Car Loans
    Business Loan
    Student Loan
    Mortgage Loan
    Refinancing Loan
    Home Loan
    Improvement loan
    Construction Loan
    Looking forward to receive your reply and I will advise you on how to get the fund to your bank account
    and interest rate will also be discuss before both parties will sign the Loan Contract Agreement.contact us no matter your location no collateral for more information on how to get started:(Whats App) number: +919394133968 patialalegitimate515@gmail.com Mr Jeffery

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...