donderdag 24 september 2015

3 Tips om minder geld uit te geven – deel 2

Wil je weten hoe je minder geld uitgeeft? Natuurlijk wil je dat, want jij houdt je geld liever in je portemonnee. Daarom heb ik vandaag weer drie nieuwe besparingstips voor je. Dit zijn tips om te besparen op luxe, zonder in te leveren op de echt belangrijke dingen in het leven! 

1. Zeg je sportschool abonnement op

Lichaamsbeweging is belangrijk voor een gezond en gelukkig leven. Daarom lijkt deze tip een beetje vreemd. Toch hoef je niet naar de sportschool om te sporten. Veel van de beste sporten kun je gewoon buiten doen met minimale investering. Als bonus krijg je extra frisse lucht en een gezond kleurtje van de zon.

Mijn favoriete sport en grootste aanrader is hardlopen. Het kan overal, waar en wanneer je maar wilt en het enige dat je nodig hebt is een goed paar schoenen. Een half uurtje rennen en je hebt je dagelijkse beweging gehad. Bovendien is hardlopen erg gezond. Het vermindert de kans op ziekten zoals diabetes en hart- en vaatziekten en is goed voor de lijn. In tegenstelling tot wat veel mensen denken kan hardlopen ook prima in de winter. Je hebt dan wel goede kleding nodig.

Wat ik zelf verder ook doe is wandelen, fietsen en mountainbiken. In Nederland heb je prachtige mountainbike routes. De fiets is natuurlijk een flinke investering, maar daarna heb je er jarenlang voordeel van.

Laat je bij deze sporten niet verleiden door slimme marketeers die je de mooiste en hipste kleding willen aansmeren. Je hebt geen dure merkkleding, sporthorloges of tien verschillende t-shirts nodig om te sporten. Prima sportkleding vind je vrij voordelig bij winkels zoals de Scapino.

2. Zoek de voordeligste supermarkt in jouw buurt

Er is al een tijd een prijzenoorlog tussen supermarkten aan de gang. Toch valt het de oplettende consument op dat er nog steeds aardige prijsverschillen zijn tussen supermarkten.

Zo merkte ik laatst dat een pak melk van het huismerk bij de ene supermarkt 87 cent kost en bij de andere 55 cent. Dit bleek niet alleen voor melk het geval, maar voor bijna al mijn boodschappen. Moet je je voorstellen wat dat betekent voor je boodschappenrekening. Na deze ontdekking ben ik overgestapt van supermarkt en dit scheelt mij +/- €3 per week.

Er is niet in iedere situatie een goedkoopste supermarkt aan te wijzen. De Lidl en Aldi zijn vrij goedkoop. De Jumbo heeft de laagste prijsgarantie, maar alleen binnen de vestigingsplaats. Bij de Albert Heijn ben je meestal wat duurder uit, tenzij je slim inspeelt op wat in de bonus is. Je supermarkt moet ook niet te ver weg zijn, anders ben je dat weer kwijt aan benzine.

Ik raad je aan de supermarkten in jouw buurt eens te onderzoeken. Leg de bonnetjes naast elkaar en kijk waar jij het voordeligst uit bent.

3. Minder vaak uit eten gaan

Iedereen gaat wel eens uit eten met vrienden of familie. Dat is heel leuk en daar wil je dan ook niet op bezuinigen. Maar als je er een gewoonte van maakt om één of meerdere keren per week uit eten te gaan, dan is dit een dure hobby.

Per restaurantbezoek geef je minimaal €30 uit. Ga je iedere week uit eten, dan is dit €120 per maand en €1440 per jaar. Na 10 jaar is dit inclusief rente €18.633 die je misloopt!

Betekent dit dat je nooit meer uit eten moet gaan? Nee. Alleen moet je selectief zijn. Uit eten gaan is om een gezellige tijd te hebben met mensen die belangrijk voor je zijn. Gebruik het daar af en toe voor. Ga niet uit eten omdat je geen zin hebt om te koken of je lunch vergeten bent. Zelf maak je vaak veel voedzamere maaltijden tegen een lagere prijs.

Houd jezelf gemotiveerd

Al deze besparingstips pas ik zelf ook toe. Ze zijn te doen, maar vragen wel wat doorzettingsvermogen. Houd in je achterhoofd hoeveel geld iedere besparing je oplevert en wat dit betekent voor je financiële vrijheid. Dat werkt als een goede motivatie. Heb jij nog tips om te besparen? Aarzel dan niet om ze te delen in de opmerkingen hieronder.

Wil je meer besparen? Lees dan ook deel 1 in deze serie.

Volg Slimme Keuzes ook op Twitter en Bloglovin

4 opmerkingen:

  1. Bedankt voor de tips. Ik ben sinds kort lid van de bibliotheek. Daarmee bespaar ik ook lekker. Ben nogal een boekenliefhebber.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De bieb is inderdaad ook een goede tip! Zelf ben ik ook lid en dat scheelt wel. Ik verbaas me er ook altijd over dat ze zoveel nieuwe boeken hebben. Je vindt bijna alles wat je nodig hebt.

      Verwijderen
  2. Bonnetjes vergelijken heeft niet veel zin want de prijzen worden af en toe veranderd in de supermarkt. Wel kun je van te voren kijken op de site van ah en jumbo wat iets kost om dat weer te vergelijken in de/andere winkel

    BeantwoordenVerwijderen
  3. DO YOU NEED A LOAN? patialalegitimate515@gmail.com
    We give out loans with an affordable interest rate of 2% Captain One provide Excellent and Professional Financial Services and we are known and genuine money lenders across the globe
    Our services include the following:
    *Student Loans
    Truck Loan
    Personal Loan
    Debt consolidation loan
    Car Loans
    Business Loan
    Student Loan
    Mortgage Loan
    Refinancing Loan
    Home Loan
    Improvement loan
    Construction Loan
    Looking forward to receive your reply and I will advise you on how to get the fund to your bank account
    and interest rate will also be discuss before both parties will sign the Loan Contract Agreement.contact us no matter your location no collateral for more information on how to get started:(Whats App) number: +919394133968 patialalegitimate515@gmail.com Mr Jeffery

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...