zondag 6 september 2015

3 Tips om minder geld uit te geven - deel 1

Wie slim met zijn geld omgaat, kan honderden euro’s besparen. Wil je weten hoe je dit doet? Lees dan onderstaande drie besparingstips. Daarmee houd je iedere maand meer geld over om je schulden af te lossen, te sparen en investeren. Zo heb je weer een beetje meer financiële vrijheid.


1.       Maak je eigen koffie en lunch

Haal je ’s ochtends op weg naar werk altijd een cappuccino? Of koop je ’s middags je lunch in de kantine of in een restaurant? Dan is tip één voor jou.

Eten of drinken buiten de deur is veel duurder dan wanneer je het thuis zelf maakt. Een cappuccino kost al gauw €3. Koop je die iedere werkdag dan kost deze gewoonte je per maand €60. Uitgaande van een rendement van 5% is dit na tien jaar maar liefst €9.316! Moet je je voorstellen wat je met zo’n bedrag nog meer kan.

Voor de lunch geldt natuurlijk hetzelfde. Koop je je lunch buiten de deur, dan kost dit je minimaal €3 euro meer dan wanneer je je boterhammen thuis smeert. Of misschien zelfs nog meer!

Om te besparen op je uitgaven kun je dus thuis je boterhammen smeren en je koffie drinken. Een bijkomend voordeel is dat de lunch die je zelf maakt vaak veel gezonder is. Bovendien geeft het drinken van een kopje koffie thuis je wat extra rust voordat je aan je drukke dag begint. Ik zie alleen maar voordelen, toch?

2.       Stop met het kopen van onnodige spullen

Iedere dag krijg je te maken met allerlei verleidingen om spullen te kopen, spullen die je niet nodig hebt. Slimme marketeers proberen je met reclames, mooie winkels en ‘goede’ deals te verleiden om hun producten te kopen. Bovendien willen we mooiere en duurdere spullen hebben dan de ander.

Heeft jouw buurman een splinternieuwe auto dan kom jij liever niet meer aanzetten met jouw tweedehandsje. Ken je bovendien het fenomeen dat je voor je kledingkast staat en niets hebt om aan te trekken? Natuurlijk heb je wel kleding in de kast liggen, maar die vind je niet meer mooi. Het is uit de mode.

Op al deze manieren word je verleid spullen te kopen die je helemaal niet nodig hebt. Als je meegaat in het steeds maar meer willen van de consumptiemaatschappij, houd je geen geld meer over.

Stop daarom met het kopen van onnodige spullen. De beste manier om dit te doen is niet meer naar de winkel te gaan. Ga dus niet meer voor je plezier naar de stad en ook niet online rondneuzen op webshops. Er bestaat niet zoiets als retail therapy. Je kunt genoeg andere dingen doen in je vrije tijd om jezelf te vermaken. De enige winkel waar je nog wel komt, is de supermarkt.

Als je toch de behoefte krijgt om iets te kopen, schrijf het dan op een lijstje. Daar laat je het dertig dagen staan en als je na die tijd denkt dat je het echt nodig hebt, dan pas koop je het. Vraag je daarbij af wat voor nut het product dient. Heb je niet al iets in huis wat je hier ook voor kan gebruiken? En als er iets in huis kapot gaat, vraag je dan af of je het niet kan repareren.

Moet je toch echt een winkel in, koop dan alleen wat je nodig hebt en doe geen impulsaankopen. Zo voorkom je dat je onnodige spullen koopt en dit levert je een flinke besparing op.

3.       Ga overal op de fiets naartoe

De fiets moet jouw favoriete vervoersmiddel zijn. Waarom? Fietsen is gratis, erg gezond én goed voor het milieu.

Vaak hebben we de neiging om veel zaken met de auto te doen. Denk bijvoorbeeld aan boodschappen halen, op bezoek gaan bij vrienden die in dezelfde stad wonen en de kinderen naar school brengen als het regent. Bovendien gaat een groot deel van de werkenden met de auto naar kantoor. Hierdoor staan er iedere dag veel files en gaat ons milieu achteruit. De auto is een duur vervoersmiddel. Hoe hoog zijn jouw kosten voor benzine, verzekeringen en afschrijving iedere maand? Ik kan het niet goed voor je uitrekenen, want zelf heb ik geen auto. Maar ik garandeer je dat de kosten flink zijn.

De fiets daarentegen is gratis, op de aanschaf na. Bovendien krijg je als bonus gratis extra lichaamsbeweging. Mensen met een kantoorbaan krijgen hier sowieso te weinig van. De hele dag zit je stil achter je computer en uit steeds meer onderzoeken blijkt dat dit slecht voor je gezondheid is. Als je de fiets neemt in plaats van de auto, kost dit je misschien wat extra tijd. Maar dat is slechts schijn, want de tijd die je fietst hoef je later niet meer in de sportschool door te brengen.

Meer besparen?

Met bovenstaande tips kun je al aardig wat besparen op je maandelijkse uitgaven. Maar het is uiteraard nog niet voldoende voor financiële onafhankelijkheid. Laat deze tips daarom een inspiratie voor je zijn om nog meer mogelijke besparingen te bedenken. Vergeet daarbij niet om je besparing te berekenen inclusief het rendement dat je zou verdienen als je het geld zou investeren. Alleen zo weet je wat je echt aan geld misloopt.

Dit artikel is de eerste in een besparingsserie. Lees ook deel 2.

2 opmerkingen:

  1. DO YOU NEED A LOAN? patialalegitimate515@gmail.com
    We give out loans with an affordable interest rate of 2% Captain One provide Excellent and Professional Financial Services and we are known and genuine money lenders across the globe
    Our services include the following:
    *Student Loans
    Truck Loan
    Personal Loan
    Debt consolidation loan
    Car Loans
    Business Loan
    Student Loan
    Mortgage Loan
    Refinancing Loan
    Home Loan
    Improvement loan
    Construction Loan
    Looking forward to receive your reply and I will advise you on how to get the fund to your bank account
    and interest rate will also be discuss before both parties will sign the Loan Contract Agreement.contact us no matter your location no collateral for more information on how to get started:(Whats App) number: +919394133968 patialalegitimate515@gmail.com Mr Jeffery

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Word lid van ons winstgevende bedrijf zonder je druk te maken over je werk, het is een eenvoudig handelssysteem om het plan van je keuze te krijgen en een minimum van $ 2000 te verdienen met slechts een klein bedrag aan investeringen, je kunt binnen een maand tot $ 40.000 tot $ 200.000 verdienen, afhankelijk van je investeringsplan kunt u zo snel mogelijk contact opnemen met supporter via whatsapp:+447883246472
    E-mail: tdameritrade077@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...