zondag 27 september 2015

Geld verdienen met tweedehands spullen

We verzamelen in ons leven veel spullen. Ruim een willekeurige kamer op en je komt spullen tegen die je nu niet meer nodig hebt. Wat doe je daarmee? Je kunt ze laten staan of weggooien. Allebei zonde natuurlijk, voor het milieu en voor je portemonnee. Je kunt ze ook verkopen! 

Online marktplaatsen

Er bestaan veel websites waarop je tweedehands spullen kunt verkopen. Denk aan Marktplaats en Ebay voor een variatie aan spullen, of Bol.com voor boeken en dergelijke. Veel van mijn studieboeken heb ik bijvoorbeeld verkocht op Bol.com, maar ik ben ook verkoper op Marktplaats.

Toen ik laatst ging opruimen, vond ik een oude Gameboy inclusief spellen. Na de nodige sentimentele minuten spelletjes te hebben gespeeld, besloot ik het apparaat te verkopen. En ja hoor, binnen een aantal dagen was ik €60 rijker. Dat niet alleen, iemand anders is nu blij met mijn Gameboy en ik heb hem niet hoeven weggooien, dus geen verspilling!

De waarde van spullen

Op Marktplaats vind je van alles, van meubels tot kleding en fietsen. Het vreemde is dat je hele goede spullen tweedehands kunt kopen voor de helft van de nieuwprijs. De prijs van fornuizen begint zelfs al bij €40. Laatst kocht ik zelf een nooit gedragen (daar moet ik dan maar op vertrouwen) sportbroek voor €15. Nieuwprijs ligt rond de €80.

De waarde van spullen daalt snel. Koop je een product nieuw, dan is een groot deel van de waarde al verloren wanneer je de verpakking openmaakt. Kijk maar naar die sportbroek.

De sportbroek verkoop ik waarschijnlijk nooit meer door. Maar koop je een apparaat zoals een koelkast, dan kun je die nog weer doorverkopen op het moment dat je hem niet meer nodig hebt. De prijsdaling van tweede- naar derdehands is aanzienlijk kleiner dan die van nieuw naar tweedehands.

'Milieukosten' delen met een ander

Het kopen en verkopen van tweedehands spullen, op welke manier je dit ook doet, is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. De spullen die je nieuw koopt, worden gemaakt van grondstoffen en worden meestal over de hele wereld vervoerd. Koop je spullen tweedehands, dan deel je die 'milieukosten' met iemand anders. Er hoeven niet opnieuw grondstoffen verspild te worden voor jouw aankoop.

Tips voor de nieuwe handelaar

Heb ik je overtuigd van het nut van tweedehands spullen? Dan heb ik hier wat tips voor je om zelf aan de slag te gaan.

Verkopen

Bij het verkopen is het de truc om je advertentie zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Denk als die slimme marketingmensen die jou ook spullen proberen te verkopen (maar jij doet dat zonder mensen te bedriegen, uiteraard). Een aantal tips voor verkopen:

  • Plaats duidelijke en mooie foto's van wat je verkoopt.
  • Geef een volledige beschrijving van alle functionaliteiten en specificaties en doe dit in correct Nederlands. Benoem de voordelen die jouw product biedt, bijvoorbeeld “deze jas houdt je goed warm in de komende winter”. Vergeet ook niet de nieuwprijs te noemen. Zo ziet een potentiële koper wat een koopje jouw product eigenlijk is.
  • Let op zoekwoorden en waar je deze moet plaatsen. Bij Marktplaats moet je bijvoorbeeld je zoekwoord in de titel van je advertentie hebben. Als iemand op 'blauwe winterjas dames' zoekt, wil je dat jouw advertentie daarop gevonden wordt.
  • Doe wat vergelijkend onderzoek voor het bepalen van je vraagprijs. Kijk op de tweedehands websites voor welke prijs anderen vergelijkbare producten verkopen en neem de nieuwprijs in beschouwing. Ga er maar vanuit dat de prijs minimaal 50% onder de winkelprijs moet liggen.

Kopen

Als koper van tweedehands spullen ben je op zoek naar een 'koopje'. Zo krijg je goede spullen voor een prijs die niet in de buurt van de winkelprijs komt. Een aantal tips voor kopen:

  • Doe onderzoek. Kijk wat het product nieuw kost en zoek naar verschillende tweedehands aanbieders.
  • Neem snel contact op met de verkoper en doe een bod. Bedenk van tevoren wat je maximaal wilt uitgeven aan het product en ga daar niet overheen. Het kan goed voorkomen dat een verkoper die in de eerste instantie weigert, later bij je terug komt.
  • Let op je veiligheid. Betaal producten alleen vooraf als je veel contact gehad hebt met de koper en er een goed gevoel over hebt. Google eventueel zijn naam of rekeningnummer. Dure producten haal je op, zodat je gelijk over kan steken.

Tot slot

Tweedehands spullen kopen of verkopen gaat dus vrij makkelijk en het kent veel voordelen. Je verdient er een leuk bedrag mee, doet elkaar een plezier en spaart het milieu. De waarde van nieuwe spullen daalt zo snel, dat het eigenlijk zonde is om nog iets nieuws te kopen.

Hoe zit dat met jou, koop of verkoop jij wel eens tweedehands spullen? En hoe doe je dat dan?

1 opmerking:

  1. Word lid van ons winstgevende bedrijf zonder je druk te maken over je werk, het is een eenvoudig handelssysteem om het plan van je keuze te krijgen en een minimum van $ 2000 te verdienen met slechts een klein bedrag aan investeringen, je kunt binnen een maand tot $ 40.000 tot $ 200.000 verdienen, afhankelijk van je investeringsplan kunt u zo snel mogelijk contact opnemen met supporter via whatsapp:+447883246472
    E-mail: tdameritrade077@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...